Intervju med SFC's domarchef

Intervju med Oscar Forsberg, Domarchef SFC 2020.

Hej Oscar, kan du berätta hur domarorganisationen kommer se ut under SFC 2020?

Tillsammans med mig kommer tre planchefer att arbeta i ett team på fyra personer som ansvarar för att domarärendena fortlöper som de ska, både innan, under och även efter cupen.

Vilka består teamet av i år?

Teamet består av mig, Allan Shohani och Ahmed Ibrahim som var med som planchefer i första årsupplagan av SFC, men även nytillskottet Rusen Yilmaz.

Kan du berätta lite mer om din bakgrund?

Jag är klassificerad som huvuddomare i herrarnas division 5 och dömer även matcher som assisterande domare i division 3. Utanför fotbollen studerar jag till arkitekt på KTH i Stockholm, samt gillar att träna, måla och umgås med familj och vänner.

Har vi några nyheter till SFC 2020?

Ja, vi kommer att utöka tre-domarsystemet vilket gör att man har större chans att få känna på att spela med tre-domarstystem även i gruppspelsmatcher. Otroligt roligt och kommer förhoppningsvis bli en häftig upplevelse för många unga!

Vad är det bästa med SFC?

Det är fantastiskt att vara med i en cup som satsar så mycket på sin domarorganisation, något jag tror kommer att tillföra god kvalité till cupen. Sen är det ju självklart kul att se en satsning på en stor internationell fotbollscup för ungdomar i min hemstad!

Vill du tillägga något mer?

Inget mer än att jag hoppas att vi ses på SFC 2020, det kommer bli en fantastisk fotbollshelg!

Oscar går att nås på domare@stockholmfootballcup.com om man har några frågor.